Pripremljeni iz pažljivo izabranih biljaka potvrđenog kvaliteta, Bekutanovi instant čajevi dostupni su kao mešavina ekstrakta i eteričnog ulja anisovog ploda i blago probavljivih šećera, sasvim bezbedna za konzumiranje već nedelju dana posle rođenja. Postoje dva tipa mešavine s dodatkom:

- ekstrakta cvetova kamilice i

- mešavine „za laku noć“ s dodatkom ekstrakta cvetova kamilice i listova matočine čije se konzumiranje preporučuje posle drugog meseca od rođenja.

Slatki anis i kamilica deluju karminativno i spazmolitički. Oni pospešuju lučenje želučanog soka i poboljšavaju peristaltiku, čime poboljšavaju varenje hrane (ona se bolje razgrađuje i resorbuje). Ujedno pomažu uklanjanje gasova iz digestivnog sistema, pri čemu se smanjuje nadutost creva i umiruju grčevi. Slatki anis koji se koristi za pripremu Bekutanovog čaja karakteristično je slatkog ukusa koji se razlikuje od ukusa drugih vrsta anisa. Cvetovi kamilice, zbog komponenata njihovog eteričnog ulja, deluju protivupalno i protivmikrobno. Kamilici se pripisuju i svojstva olakšanja iskašljavanja, a takođe deluje prijatno i kod nesanice i stanja uznemirenosti. Listovi matičnjaka ublažavaju probleme varenja hrane i deluju umirujuće, pomažući lakšem uspavljivanju i boljem snu.

Dostupan je u pakovanju od 200g, u cilindričnoj kutiji praktičnog načina otvaranja, kao i u pakovanju od 20 kesica prilagođene doze od 5g za još jednostavniju upotrebu.

doza 200g

vrećica 5g

Proizvodi ne sadrže:

  • Saharozu;
  • Veštačke boje;
  • Arome;
  • Konzervanse;
  • Mlečne proteine i
  • Gluten.