KORPORATIVNA ODGOVORNOST

Naš imperativ je ZDRAVLJE PRE SVEGA ! Na tom putu , štitimo interese: potrošača, zaposlenih i poslovnih partnera. Zdravlje je najveće bogatstvo koje čovek ima, zato mi u njegovom očuvanju nastupamo jasno, efikasno i očigledno.

Kao jedna od kompanija-lidera u regionu u domenima farmaceutske industrije, izuzetno ozbiljno shvatamo društvenu odgovornost i etička načela. Brigu o potrošačima manifestujemo vrhunskim kvalitetom proizvoda, a integritet zaposlenih jačamo inicijativom u poslovanju.

„Ne postoji veći prioritet od visokoprofesionalnog i etičkog odnosa naših zaposlenih, iz bilo koje zemlje da potiču i na bilo kojoj poziciji da rade. Mi postojimo da bismo ispunili našu misiju i tako ostvarili našu viziju, a od svakog zaposlenog se očekuje da konstantno manifestuje svoju nepokolebljivu nameru u tome“, istakao je naš generalni direktor i predsednik Upravnog odbora, gospodin Živko Mukaetov, u svom obraćanju zaposlenima u ALKALOID AD-u u Kodeksu etičkog i poslovnog ponašanja, oktobra 2009. godine, i dodao: „Kodeks etičkog i poslovnog ponašanja ne predstavlja nešto što počinjemo da praktikujemo od stupanja u radni odnos ili se njime bavimo samo kad nam se ukaže slobodno vreme, već je to pokazatelj našeg postupanja svakog trenutka u svakom danu.“

Alkaloid neguje humanost i prave vrednosti pre svega, pa se zato rado odaziva brojnim humanitarnim akcijama. Takodje, naša kompanija polaže u razvoj farmacije i zdravstva, jer se uspeh naše komapnije ogleda kroz uspešnost sfera u kojima delujemo.